JIZZAX VOHASINING SUGʻORILISH TIZIMI TARIXIDAN - Pardayev Muhtorqul Hasanovich; Axmadqulov Nozimjon Ravshan oʻgʻli (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotasiya. Maqola Jizzax vohasining qadimiy irrigtasiya tizimlari tarixi haqida boʻlib, unda ushbu madaniy oʻlka, tadqiqotchilar tomonidan Yuqori Sangzor (Nushkent bosh shahri bilan), Oʻrta Sangzor (Xarakana bosh shahri bilan), Quyi Sangzor (Feknon bosh shahri Dizak bilan), Zominsuv (Zomin rustoqi bosh shahri bilan), Ravatsoy (Toʻrtkoʻltepa bosh shahri bilan), Majrumsoy (Majrumtepa bosh shahri bilan), Xoʻjamushkentsoy (Savat rustoqi markaziy shahri Kultepa bilan) irrigatsiya rayonlariga boʻlib oʻrganilganligi haqida ma’lumotlar berilgan.