QADIMGI DUNYO TARIXIDA OSSURIYA SIVILIZATSIYASINING TUTGAN O’RNI - Pardayev Ahrorqul Hasanovich; Norbutayeva Sevinch Tursunpoʻlat qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Qadimgi Ossuriya sivilizatsiyasi va uning davlatchilik tarixidagi tutgan o’rni, podsholikning qisqacha siyosiy, ijtimoiy-iqtisodiy tarixi haqida ma’lumotlar berilgan. Ossuriya podsholigi qadimiy Mesopotamiya sivilizatsiyasi boʻlib, ushbu davlat haqidagi ma’lumotlar mavjud manba va adabiyotlar tahlili asosida yoritib berildi.