O‘ZBEK XALQINING SHAKLLANISH JARAYONI HAQIDA AYRIM MULOHAZALAR - Ahmedshina Faniya Avzalovna; Akmanova Sayyora Alimbayevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o’zbek xalqining etnogenezi va etnik tarixi haqida yetarlicha ma’lumotlar berilgan. Maqolada xalqimiz juda katta davr ichida bir qancha ijtimoiy-iqtisodiy bosqichlardan o‘tib, murakkab jarayonlar davomida elat va so‘ngra millat bo‘lib shakllanganligi mavjud manba va adabiyotlar tahlili asosida yoritb berildi.