O’ZBEK VA TURK MUSTAQILLIK SHE’RIYATINING O’XSHASHLIKLARI - No'monova Ro'zaxon No'monjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o'zbek va turk adabiyotining mustaqillik she'riyatidagi o'xshashliklar ko'rib chiqilgan. Ikkala madaniyatdan tanlangan asarlarni qiyosiy tahlil qilish orqali shoirlar erkinlik va suverenitetga intilishlarini ifoda etish uchun foydalanadigan umumiy mavzular, motivlar va adabiy vositalarni o'rganadi. Ushbu o'xshashliklarni o'rganish orqali biz mustaqillik uchun kurash davrida madaniy ifodalarning o'zaro bog'liqligini yoritishni maqsad qilganmiz.