RAQAMLASHGAN JAMIYAT SHAROITIDA INSON KAPITALI - Xudayorova Zebuniso Otanazarovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqolada inson kapitali, uning bugungi kunda jamiyatning barcha jabhalarida, xususan ta’lim tizimidagi o‘rni va roli yoritilib, ijtimoiy-falsafiy jihatdan tahlil qilingan. Mavzu doirasida inson kapitali tushunchasining sotsiologik, tarixiy, ilmiy, terminologik jihatlari obyekt sifatida tadqiq etilgan. Maqolada raqamlashgan jamiyat sharoitida inson kapitali va ta’lim tizimining bog‘liqligi, aloqadorligi o‘rganilgan. Inson kapitalini yuksaltirish asnosida jamiyatda mobillikni faollashtirish, ko’nikma va odatlarni shaklantirish , hamda daromadlar o’sib barqarorligini ta’minlash haqidagi xulosalar berilgan. Zamonaviy investitsiya hisoblanmish Inson kapitali va uning zamonaviy O‘zbekiston ijtimoiy hayotidagi o‘rni tahlil qilingan.