CHAQALOQLARNING GEMOLITIK KASALLIKLARI - Nasriddinova Muattar Badriddinovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Homilador ayollarda antenatal parvarishning zamonaviy yondashuvi bu - onaning qoni orqali homilaning rezus (Rh) muttanosibligini o'z vaqtida tashhislash, homilaning anemik sindromini va og’irlik darajasini aniqlash, minimal miqdorda invaziv usullardan foydalanish (diagnostik, terapevtik), shuningdek, homilador ayollarda immunizatsiya rivojlanishining oldini olish demakdir. Rivojlangan mamlakatlarda rezus-sensibilizatsiya muammosi kamdan-kam hollarda va faqat muhojirlarda uchraydi.