SHAHRIXONSOY KANALINING ANDIJON VILOYATIDA TUTGAN O’RNI, UNDA YASHOVCHI ORGANIZMLAR VA MAKROZOOBENTOSLARNING BIOXILMA-XILLIGI - F.Umarov; N.Umarova (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Shahrixonsoy kanalining yaratilish tarixi,uning qishloq xo’jaligida tutgan o’rni,Shahrixonsoydagi o’simlik va hayvonot dunyosi,shuningdek unda yashovchi makrozoobentoslar haqida ilmiy ma’lumotlar berilgan.