THE IMPORTANCE OF AGE CHARACTERISTICS IN LANGUAGE LEARNING - Khaydarova Kamola Davranovna; Humoyuddin Odil o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Abstrakt: Katta yoshdagi ESP o'quvchilarining til o'rganish afzalliklari va ehtiyojlarini aniqlash tilni muvaffaqiyatli o'rganish va o'qitish nuqtai nazaridan juda samarali. Ushbu tadqiqot kattalar ESP o'quvchilarining til o'rganish afzalliklari va ehtiyojlarini aniqlashga qaratilgan. Bundan tashqari, o'qituvchi o'z talabalarining ingliz tilini o'rganishga bo'lgan ehtiyojlari va afzalliklaridan xabardor yoki yo'qligini tekshiradi. U o'qituvchilarning o'qitish usullari va kattalar o'rganuvchilarning maxsus maqsadlar uchun ingliz tilini (ESP) o'rganishni afzal ko'rish usullari o'rtasida moslashtirilgan sinf boshqaruvi zarurligini ko'rib chiqadi. Maqolada xususiy maktabda ingliz tilini o'rganayotgan kattalar ESP o'quvchilarining ehtiyojlari va afzalliklarini aniqlash bo'yicha aniq hisobot mavjud. Ushbu tadqiqotning natijalari o'quv dasturini ishlab chiqishda o'qituvchi va talaba hamkorligining ahamiyatini ko'rsatadigan keyingi tadqiqotlarni ruhlantiradi va rag'batlantiradi.