КУЙИМОЗОР СУВ ОМБОРИ ВА ПИОНЕРЛАР КЎЛИ СУВЎТЛАРИНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Жумаева Ш. Б. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация: Куйимозор сув омбори ва пионерлар кўлининг ўрганилган жойларида фитопланктоннинг асосий сифат ва миқдорий хусусиятларини ўрганиш. Куйимозор сув омбори ва пионерлар кўлининг фитопланктонктон турларининг учраганлиги аниқлаш. Кўл ва сув омборидан олинган сув намуналарида энг юқори умумий фитопланктон кўплиги Cyanophyta энг юқори фитопланктон биомассаси эса Bacillariophyta ва Chlorophyta аниқланган.