INTELEKTUAL MULK HUQUQI NIZOLARINI ADR ORQALI HAL QILISH. JAHON VA O’ZBEKISTON - Nabijonov Jasurbek (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
XXI asr intelektual mulk asridir . Darhaqiqat , bugungi kunda ko’plab yetakchi davlatlarning rivojlanishida muayyan sohalarning , ayniqsa , aqliy mehnat natijasi bo’lgan intelektual mulk obyektlarining tijoratlashuvi muhim o’rin tutadi . Shu bilan bir qatorda , intelektual mulk huquqi hozirda nafaqat fuqorolik huquqining , balki umumiy huquq tizimidagi dolzarb insititutlardan biriga aylanib ulgurgan . Mazkur sohaga oid bo’lgan nizolarni soni ortib borishi esa , ularni hal qilish masalalari , xususan , nizolarni hal qilishni muqobil usullari : “ alternative dispute resolution “ ( ADR ) ning takomillashuviga olib kelayapti .