XALQARO TIJORAT ARBITRAJI QARORLARNI TAN OLISH VA IJRO ETISH - Bo’riyev A’zamjon Akbarjon o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Arbitraj qarorlarini tan olish va ijro etish xalqaro nizolarni hal qilishda muhim rol o'ynaydi, ammo ular muammolardan holi emas. Ushbu maqolada tan olish va ijro etish jarayoni bilan bog'liq murakkabliklar, jumladan yurisdiktsiya, davlat siyosati va protsessual adolat bilan bog'liq masalalar ko'rib chiqiladi. Shuningdek, u tan olish va ijro etish rejimining samaradorligi va samaradorligini oshirish uchun turli yechimlar va ilg‘or tajribalarni o‘rganadi, masalan, namunaviy qonunlardan foydalanish, uyg‘unlashtirish harakatlari va xalqaro konventsiyalarning roli. Ushbu muammolarni hal qilish va tegishli choralarni ko'rish orqali xalqaro arbitraj hamjamiyati hakamlik sudlari qarorlarining qonuniyligi va ishonchliligini yanada mustahkamlashi mumkin, natijada global arbitraj tizimiga bo'lgan ishonchni kuchaytiradi.