TEACHING GRAMMAR TO YOUNG LEARNERS USING VARIOUS GAMES - Tohirova Shabnam (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Yosh o'quvchilarga grammatikani o'yinlar orqali o'rgatish samarali va qiziqarli yondashuv bo'lib, ular grammatika tushunchalarini tushunish va saqlashni kuchaytiradi. Grammatik bingo, Charades, Xotira, Puzzle va Stol o‘yinlari kabi o‘yinlarni o‘z ichiga olgan holda, o‘qituvchilar o‘quvchilarni grammatika darslarida faol ishtirok etishga undaydigan qiziqarli va interaktiv o‘quv muhitini yaratishi mumkin. Ushbu o'yinlar nafaqat grammatika qoidalari va tushunchalarini mustahkamlaydi, balki yosh o'quvchilarda tinglash, diqqatni jamlash, xotira, tanqidiy fikrlash va muammolarni hal qilish ko'nikmalarini yaxshilaydi. Bundan tashqari, o'yinlar o'rganishni qiziqarli qiladi va talabalarda til o'rganishga ijobiy munosabatni rivojlantirishga yordam beradi. Umuman olganda, yosh o'quvchilarga grammatikani o'rgatish uchun o'yinlardan foydalanish yaxshi akademik natijalarga olib keladigan va til o'rganishga umrbod muhabbat uyg'otadigan ijodiy va ta'sirli strategiyadir.‌‌