OʻSMIRLIK DAVRIDA O’SMIRLARDA YUZAGA KELADIGAN DISTRUKTIV XULQ-ATVOR - Nishonova Lobar Mirzakulovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada oila va oilaviy tarbiya uslublarini bola shaxsining kamolga yetishidagi oʻrni va ahamiyati koʻrsatib oʻtilgan. Shuningdek, oilaviy tarbiyaning bola shaxsida deviant xulq-atvorni shakllantirishning asosiy omillari ochib berilgan. Ayniqsa, oiladagi ota-ona avtoreteti, tarbiya jarayonida qoʻllaniladigan usul va uslublarining oʻsmir shaxsida deviant xulq-atvorni shakllantirishiga doir ilmiy nazariy maʼlumotlarning tahlillari keltirilgan.