KIMYO DARSLARIDA LABORATORIYA MASHG’ULOTLARINING AHAMIYATI - Usakova Zaruxan Turebaevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: ushbu maqolada kimyo ta'limida laboratoriya mashg'ulotlarining ahamiyati o'rganilgan. U nazariy bilimlarni to'ldirish, ilmiy izlanishlarni rivojlantirish va muhim amaliy ko'nikmalarni rivojlantirishda amaliy tajribaning afzalliklarini o'rganadi. Adabiyotlarni tahlil qilish orqali laboratoriya mashg'ulotlari samaradorligi bo'yicha mavjud tadqiqotlarni o'rganadi. Maqolada laboratoriya mashg'ulotlarida qo'llaniladigan usullar ko'rsatilgan, talabalarning bilim olishiga ta'sirini ko'rsatadigan natijalar keltirilgan va o'quv dasturlarini loyihalashning oqibatlari muhokama qilingan. Kimyo ta'limini yaxshilash uchun laboratoriya tajribalarini optimallashtirish bo'yicha takliflar bilan yakunlanadi.