АХБОРОТ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИДАН ФОЙДАЛАНГАН ХОЛДА СОДИР ЭТИЛАДИГАН ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАРНИНГ ВИКТИМАЛОГИК ПРОФИЛАКТИКАСИ МАЗМУНИ - Тошболтаева Насиба (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация:Мазкур илмий мақолада “Глобал аҳборотлаштириш ва компютерлаштириш асри”да инсоният ҳаётида аҳборот теҳнологияларидан фойдаланиб содир этиладиган жиноятларнинг виктимологик жиҳатлари ва сабаб, шароитлари ҳамда улар бўйича таклифлар ишлаб чиқиш, ахборот технологияларидан фойдаланган ҳолда содир этиладиган ҳуқуқбузарликларнинг виктималогик профилактикаси тушунчаси, бугунги кундаги ҳолати ва ахборот технологияларидан фойдаланган ҳолда содир этиладиган ҳуқуқбузарликларнинг виктималогик профилактикасини амалга оширишнинг ўзига хос хусусиятлари ва бир қатор фикр-муклоҳазалар ёритиб берилган.