AERODROMLAR TURIGA QARAB POLOSALAR UZUNLIK VA KENGLIK O‘LCHAMLARI - Solimuhammadov Jamshidbek Sohibjon o‘g‘li; To‘lqinboyev Sardorbek Hakimjon o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada aerodrom haqida tushuncha. Turli xususiyatlariga ko’ra aerodromlar turlari. Turlariga ko’ra polosa uzunlik va kenglik o’lchamlarihaqida batafsil keltirilgan . Shuni ta'kidlash kerakki, bu o'lchamlar umumiy bo'lib, aeroportning maxsus talablariga, geografik cheklovlarga va turli mamlakatlardagi tartibga solish standartlariga qarab farq qilishi mumkin. Bundan tashqari, ba'zi aeroportlarda har xil turdagi samolyotlar va ob-havo sharoitlariga moslashish uchun turli uzunlik va kenglikdagi bir nechta uchish-qo'nish yo'laklari bo'lishi mumkin.