LOGISTIKA KOMPANIYALARINING TAʼMINOT ZANJIRINI SIMULYATSIYALASH - Solimuhammadov Jamshidbek Sohibjon o‘g‘li; To‘lqinboyev Sardorbek Hakimjon o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada ta'minot zanjiri tovarlar yoki xizmatlarni oxirgi iste'molchiga yaratish, ishlab chiqarish, tarqatish va etkazib berish bilan bog'liq tashkilotlar, jarayonlar, resurslar va faoliyatlar tarmog'ini anglatadi.. U xom ashyo olishdan tortib, tayyor mahsulotlarni iste’molchilar qo‘liga yetkazib berishgacha bo‘lgan barcha ishlarni o‘z ichiga oladi. Yaxshi tashkil etilgan ta'minot zanjiri kechikishlarni minimallashtiradi, xarajatlarni optimallashtiradi va global bozorlar bo'ylab tovarlarning uzluksiz oqimini ta'minlaydi. Ta'minot zanjiri tovarlar va xizmatlarning kelib chiqish joyidan yakuniy iste'molchigacha uzluksiz oqimini ta'minlash uchun birgalikda ishlaydigan bir nechta o'zaro bog'liq komponentlardan iborat. Ushbu komponentlar ta'minot zanjirining umumiy samaradorligiga hissa qo'shadigan turli jarayonlar va ob'ektlarni o'z ichiga oladi. Bu erda ta'minot zanjirining asosiy tarkibiy qismlari haqida.