PANDEMIYA DAVRIDAGI ISHSIZLIK VA UNING OLDINI OLISH SABABLARI, XUSUSIYATLARI VA YO’LLARI - Tursunov Abubakr; Umirov Abdisalom (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ish bilan bandlikning yuqori darajasiga erishish davlatning makroiqtisodiy siyosatining asosiy maqsadlaridan biridir. Qo'shimcha ish o'rinlarini yaratadigan iqtisodiy tizim ijtimoiy mahsulot miqdorini oshirish va shu tariqa aholining moddiy ehtiyojlarini qondirish vazifasini qo'yadi. Mavjud ishchi kuchi resurslaridan to'liq foydalanilmaganda, tizim ishlab chiqarish qobiliyatlari chegarasiga yetib bormasdan ishlaydi.