O’ZBEKISTONDA KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISH - Fayzullayev Abdusamad Dilmurod o’g’li; Umirov A. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Hozirda yurtimizdagi iqtisodiy o’sish sekinlashib, inflatsiya darajasi juda ham yuqori darajani qayt etib turibdi.Ushbu tezisimizda yurtimizdagi kichik-kichik tadbirkorlik yurituvchi shaxslarning biznesini yanada rivojlantirish orqali qo’shimcha ish o’rinlari yaratib, inflatsiya darajasini kamaytirish kerakligi keltirib o’tilgn. Va shu bilan birgalikda so’nggi yillarda davlatimiz rahbari tomonidan tadbirkorlikni rivojlantirish uchun juda ko’p qonunlar,farmonlar va qarorlar qabul qilinmoqda.Bu esa o’z navbatida xususiy tadbirkorlarni tashabbus ko’rsatib, yurtimiz iqtisodiyotiga o’z xissalarini qo’shishiga sabab bo’lmoqda.