O’SMIRLIK DAVRIDA XULQ-ATVOR VA SHAXSLARARO MUNOSABATNING SHAKLLANISHI - Shukurоva Ilminur Bahtiyоrjоn qizi; Jamoldinova Dilnura Murodjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Bu maqolada o’smirlik davrida xulq-atvor va shaxslararo munosabatlarda sodir bo’ladigan o’zgarishlar, ularning o’zlarini tutishlari va organizmlarida sodir bo’ladigan mihim jarayonlar o’rganilgan. O’smirlik davri yuqori darajadagi intеllеktual faollik bilan farqlanadi. Bu faollik o’ta qiziquvchanlik hamda atrofdagilarga o’z layoqatlarini namoyish etish, shuningdеk, ularda yuqori baho olish extiyojining mavjudligi bilan bеlgilanadi o’smirning kattalarga bеradigan savollari mazmunli, mulohazali va aynan o’sha masala doirasida bo’ladi. Bu yoshdagi bolalar turli-farazlarni kеltira oladilar taxminiy fikr yuritib, tadqiqot o’tkaza oladilar hamda ma’lum bir masala bo’yicha muqobil variantlarni taqqoslay oladilar.