O’ZBEKISTONDAGI TURIZM TURLARI - Soliyeva Sitora Toxirovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola O'zbekistonning turizm salohiyatini tadqiq etadi, mamlakatdagi turli xil turizm turlarini tahlil qiladi va ularning ahamiyatini baholaydi. Tadqiqot mavjud adabiyotlarni o'rganish, shuningdek, O'zbekistonning turli hududlarida kuzatuvlar o'tkazish orqali amalga oshirildi. Natijalar shuni ko'rsatadiki, O'zbekiston tarixiy-madaniy, ekologik, ekstremalni o'z ichiga olgan keng turizm imkoniyatlariga ega. Biroq, bu salohiyatdan to'liq foydalanish uchun infratuzilmani yaxshilash, xizmat ko'rsatish sifatini oshirish va samarali marketing strategiyalarini ishlab chiqish zarur. Maqola O'zbekiston turizmini yanada rivojlantirish uchun bir qator tavsiyalarni taklif qiladi.