O’ZBEKISTONDA TURIZIM PAYDO BO’LISHI VA RIVOJLANISHI - Abdusattorov Abdulla Husniddin o‘g‘li; Karimov Jasur (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
O‘zining boy tarixi, rang-barang madaniyati va hayratlanarli manzaralari bilan so‘nggi yillarda mashhur sayyohlik maskaniga aylandi. O‘zbekistonda turizmni rivojlantirish yo‘li ushbu sohaning ilk paydo bo‘lishidan tortib, barqaror o‘sish va madaniy merosni asrab-avaylashga qaratilishigacha bo‘lgan muhim bosqichlar bilan belgilandi. O‘zbekistondagi turizm evolyutsiyasini tushungan holda, biz mamlakatning o‘ziga xos diqqatga sazovor joylarini namoyish etish borasidagi sa’y-harakatlarini qadrlashimiz mumkin, shu bilan birga tashrif buyuruvchilar uchun ham, mahalliy hamjamiyat uchun ham uzoq muddatli manfaatlar ta’minlanadi.