O‘TKIR HOSHIMOVNING “DUNYONING ISHLARI” QISSASIDA AYOL VA ZAMON QIYOFASI - Safoyeva Farangiz Obidjon qizi; Husniddin Suvonov (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘tkir Hoshimovning “Dunyoning ishlari” qissasi haqida fikr yuritiladi hamda undagi ona obrazi haqida bolalikcha nigoh bilan qarayladi. Unda ushbu timsolning ijodkor qalamida o‘zgacha uslubda tasvir etilgani atroflicha tahlil qilingan va muhim ilmiy-nazariy xulosalar chiqarilgan. Mazkur maqola taniqli yozuvchi O‘tkir Hoshimovning "Dunyoning ishlari" asarini tahlil qilish bilan bir qatorda, unda yoritilgan dolzarb mavzularni yangicha yo`nalishda baholashga qaratilgan. Maqolada muallifning asosiy eʼtibori O‘tkir Hoshimov tomonidan yaratilgan ona obrazining sharq ayoli matonatiyu muruvvatini nechog‘lik aks etgani tahlil etilgan. Ishdagi umumlashma xulosalar asarning ma’naviy-axloqiy qimmatini yoritishga xizmat qilgan.