O‘ZBEKISTONNING TASHQI SIYOSATIDA O‘RTA OSIYO MINTAQASIDAGI DAVLATLAR BILAN HAMKORLIK TARIXI - Sobirov Abbosbek Kozimjon o‘g‘li; Abdullayev Bekzod Xusniddin o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Abstrakt: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining mintaqaviy hamkorlikni qo‘shni davlatlar bilan yo ‘lga qo‘yishi hamda ushbu hamkorlikning O‘zbekiston hamda unga qo‘shni bo‘lgan mamlakatlar hisoblangan Qozog‘iston, Qirg‘iziston, Turkmaniston, Tojikiston va Afg‘oniston uchun ahamiyati davriy matbuot manbalari hamda ilmiy manbalar asosida, ushbu mavzuning tarixiy ahamiyati yoritiladi.