O’ZBEKISTONDA XALQARO TURIZMNI RIVOJLANTIRISH - Zoirov Javohir Nodir O’g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
O‘zbekiston o‘zining boy madaniy merosi, tarixiy ahamiyati va go‘zal tabiatini dunyoga namoyish etishga intilayotganida xalqaro turizmni rivojlantirish katta ahamiyatga ega. Qadimgi Ipak yoʻli chorrahasida joylashgan Oʻzbekiston koʻplab meʼmoriy moʻjizalar, hayratlanarli manzaralar va asrlar davomida sayohatchilarni maftun etib kelgan joʻshqin anʼanalari bilan faxrlanadi.Ushbu maqolada O‘zbekistonda xalqaro turizmni rivojlantirish bo'yicha amalga oshirilayotgan islohotlar haqida ma'lumotlar berilgan.