MILLIY INVESTITSIYA SIYOSATINI SAMARALI AMALGA OSHIRISH UCHUN ICHKI ZAXIRALARDAN SAMARALI FOYDALANISH YO’LLARI - Nematulloyev Suxrob Sobirovich; Nusratov Azizbek San’atillayevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqolada mamlakat ichidagi investitsiya siyosatini muvaffaqiyatli amalga oshirishning muhim tarkibiy qismi sifatida ichki zaxiralardan strategik foydalanish o‘rganildi. Hukumat yoki markaziy, bank tasarrufidagi to'plangan moliyaviy aktivlardan tashkil topgan ichki zaxiralar iqtisodiyotni barqarorlashtirish, o'sishni rag'batlantirish va tashqi zarbalar bilan bog'liq risklarni yumshatishda hal qiluvchi rol o'ynaydi.