THE IMPORTANCE OF MUSIC TO ENHANCE LISTENING SKILLS IN LEARNING ENGLISH FOR B1 LEVEL - Jabborova Shoira; Jonbutayeva Xurshida Faxriddin qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola B1 darajasida ingliz tilini o'rganuvchilar uchun tinglash ko'nikmalarini yaxshilashda musiqaning muhim rolini ta'kidlaydi. Muallif musiqa o‘quvchilarga ingliz tilidagi turli urg‘u, ohang va ritmlarni aniqlash va tushunishga qanday yordam berishi va pirovardida ularning tinglab tushunish qobiliyatini oshirishiga urg‘u beradi. Insho, shuningdek, musiqadan til o'rganish vositasi sifatida foydalanishning yoqimli va jozibali xususiyatini ta'kidlaydi, bu jarayonni o'quvchilar uchun yanada jozibador qiladi. Bundan tashqari, muallifning ta'kidlashicha, musiqa o'quvchilarni turli lug'at va grammatik tuzilmalarga ochib beradi, bu esa tilni o'zlashtirishga yordam beradi. Umuman olganda, izoh B1 darajasida tinglash ko'nikmalarini samarali rivojlantirish uchun musiqani ingliz tilini o'rganishga integratsiya qilish muhimligini ta'kidlaydi.‌‌