ENGLISH LOANWORDS PENETRATION TO THE UZBEK LANGUAGE - Jabborova Shoira; Bo'riyeva Shaxrizoda Fayzullo qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola ingliz tilidan olingan so‘zlarning o‘zbek tiliga kirib borishi hodisasini o‘rganadi. Unda globallashuv, texnologiya va pop madaniyat kabi bu tendentsiyaning harakatlantiruvchi kuchlari muhokama qilinadi. Oʻzbek lugʻatiga taʼsirini koʻrsatuvchi turli sohalardagi oʻzga soʻzlarga misollar keltiriladi. Matnda, shuningdek, ushbu lingvistik siljishning oqibatlari ko‘rib chiqilib, integratsiyani o‘zbek tilining yaxlitligi va merosini saqlash bilan muvozanatlash muhimligi ta’kidlangan.‌‌