FALSAFIY DUNYOQARASH - Erdanayev Bahodir; Shaydullayeva Malika; Ziyodullayeva Gulsanam (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Falsafiy dunyoqarash, o’zbek tilida “falsafa” deb ataladigan fikrlar va nazariyalar sistemalarini dunyoqarash sifatida o’rganishga oid mavzu bo’lib, falsafa sohasining asosiy yo’nalishlaridan biridir. Falsafiy dunyoqarashning asosiy maqsadi odamlarning mavjudotlar, mavhumotlar, tabiat, madaniyat, erkinlik, boshqaruv, ma’naviyat va boshqa muammolar bilan bog’liq muhim savollar ustiga o’z-o’zini tahlil va tushunishga harakat qilishdir.