DAVLAT BYUDJETI DAROMADLARI YUZASIDAN MOLIYAVIY NAZORATNI SHAKLLANTIRISH - Mohira O‘tkurova; Zebiniso Zubaydullayeva; Asilbek Ergashev (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Davlatning ijtimoiy-iqtisodiy vazifalarini o‘z vaqtida to‘liq va ijobiy hal etish ma’lum moliyaviy asosni talab etadiki, aynan mazkur asosning markaziy bo‘g‘inini davlat byudjeti daromadlari tashkil etadi. Davlat moliyasini sog‘lomlashtirish, davlat byudjeti daromadlarining barqarorligini, ularni shakllantirish manbalari mukammal nisbatini va butligini ta’minlash O‘zbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan byudjet-soliq tizimidagi islohotlarning hozirgi bosqichida yanada muhim ahamiyat kasb etadi.