ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАР ПРОФИЛАКТИКАСИНИНГ ҲУҚУҚИТ АСОСЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ ЙЎНАЛИШЛАРИ - Худойшукуров Отажон Наврўз ўғли (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ушбу битирув малакавий ишида ҳуқуқбузарликлар профилактикасининг ҳуқуқий асослари тушунчаси , тасънифи(гуруҳланиши), уни такомиллаштириш фаолияти ҳамда бу фаолиятда инобатгаолиниши заруз бўлган бир қанча ҳолатлар, бу фаолиятни амалга оширишни талаб қилувчи обектив ҳамда субектив омиллар ҳақида сўз юритилади.Шу билан бир қарорда ҳуқуқбузарликлар профилактикасининг ҳуқуқий асосларининг ҳуқуқбузарликлар профилактикаси фаолиятидаги ўрни, бу фаолиятни амалга оширувчи субектлар, уларнинг фаолиятида ҳуқуқбузарликлар профилактикасининг ҳуқуқий асосларининг доирасида амалга оширилиши ҳуқуқ ҳамда мажбуриятларни бажаришда уларнинг тақсимланиши тақсимланиш жараёнида юзага келувчи бўшлиқлар уларни бартарафетиш борасидагии мулоҳазалар , уларнингфаолияр самарадорлигини ошириш ҳамда янада тасирчан механизм айлантириш улар фаолиятини мувофиқлаштиришни янада кучайтиришга доир масалалар ёритиб ўтилади. .Бундан ташқари битирув малакавий ишида илғор хороижий давлатлар тажрибасини ўрганиш орқали уларни миллий менталитетдан келиб чиққан ҳолда миллий қонунчиликка татбиқ етиш бу жараёнда келиб чиқиши мумкун бўлган муаммолар ҳамда уларнин ечимлари бўйича фикр юритилади.