BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA SAMARALI MULOQOTNI SHAKLLANTIRISH ASOSLARI - Hojimurodova Parvina Begmurotovna; Amirqulov Azamjon Joniqul o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida nutq madaniyatini tarbiyalash va samarali muloqotni rivojlantirish strategiyalarini o‘rganadi. Tilning erta rivojlanishi va ijtimoiy o‘zaro munosabatlarning muhimligini tan olgan holda, o‘qituvchilar va ota-onalar yosh o‘quvchilarning muloqot qobiliyatlarini shakllantirishda hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Muloqot ko‘nikmalarini birinchi o‘ringa qo'yadigan qo‘llab-quvvatlovchi muhitni yaratish orqali o‘qituvchilar va tarbiyachilar boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga malakali muloqotchilar bo‘lishlari mumkin.