AYRISH SISTEMASIDAGI BUYRAKNING AHAMYATI - Tilyaxodjayeva Gulbaxor Batirovna; Sakkizboyeva Dilafruz Bahodirjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Inson organizmidagi buyrak qonni filtrlaydi, moddalar almashishi natijasida hosil bo‘ladigan zararli mahsulotlarni organizmdan tashqariga chiqaradi. Inson organizmida kislota-ishqor saqlaydi, suyuqlik muvozanatini tartibga soladi, qon bosimi va qon hajmini tog‘rilaydi, gormon va enzimlar ishlab chiqadi. Kundalik hayotimizdagi qaysi odatlarimiz uyraklarimizni zararlashini va buning natijasida buyraklarimizda qanday kasalliklar kelib chiqishi to‘g‘risida fikir mulohaza yuritamiz