TURIZMNI RIVOJLANISH MUAMMOLARINI NAZARIY JIHATLARI - O'roqova Dilfuza Bahriddinovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аnnotatsiya: Ushbu maqolada turizmning rivojlanishi iqtisodiy va ijtimoiy taraqqiyotga asoslanganligi batafsilroq tahlil qilinga.Shu jumladan turizmning rivojlanishiga ta'sir qiluvchi ko'plab omillar orasida asosiylarini aniqlashga imkon beradi: siyosiy, iqtisodiy, ijtimoiy-demografik, madaniy-kognitiv, ilmiy va texnik.