SUD PRETSIDENTI TUSHUNCHASI, KELIB CHIQISHI VA UNING HUQUQIY TIZIMDAGI OʻRNI - Vahobov Shahbozbek Bobomurod o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatiya. Maʼlumki dunyo huquqiy xaritasida bir nechta huquqiy oilalar mavjud. Bu huquq oilalarini bir -biridan ajratib turuvchi tomonlari bor shulardan bir anglo-sakson huquq tiziminining muhim tarkibiy ahamiyatga ega bo’lgan tarkibiy qismi sud pretsidenti hisoblanadi.Sud pretsidenti sud tizimining asosiy manbasi hisoblanadi va sudlarga qonun ijodkorligi huquqini beradi.