MATEMATIK STATISTIKADA ISHLATILADIGAN BA’ZI BIR TAQSIMOTLAR - Alijonov Shohruhbek Akramjon o`g`li; Yo'ldasheva Gulchexraxon Xoldorali qizi; Erkinova Odinaxon Kozimjon qizi; Ismoilova Mohlaroyim Muhammadishoq qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqolada matematik statiskada ishlatiladigon taqsimotlar keltirib otilgan va misollar tarzida tushuntirib o`tilgan. Ushbu taqsimotda -taqsimot, St’yudent taqsimoti va Fisher taqsimoti keltirib o`tilgan O`quvchilar buni organish natijasida matematika faniga qiziqishi ancha oshib boradi. . Maqola matematikani oʻqitish samaradorligini oshirishda xizmat qiladi.Bu maqolamiz sizlarga manzur boʻladi degan umiddamiz.