SPORTNING JAMIYATDAGI O‘RNI: IJTIMOIY, JISMONIY VA PSIXOLOGIK ASPEKTLARI - Tojiboyev Abrorjon Nurmuxammad o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Sport jamiyatda muhim o‘rin tutadi hamda inson hayotining turli aspektlariga ta’sir qiladi. Ushbu maqolada sportning jamiyat hayotidagi ijtimoiy, jismoniy va psixologik aspektlari ko‘rib chiqiladi. Biz uning salomatlikka va ijtimoiy integratsiyaga, yetakchilik qobiliyatlarining rivojlanishi hamda jamiyat qadriyatlarini shakllanishiga ta’sirini ko‘rib chiqamiz. Shuningdek, biz sportning ijtimoiy muammolar bilan kurashishda va pozitiv ta’lim muhitini yaratishdagi axamiyatini muhokama qilamiz. Natijada, sport jamiyatdagi turmush sifatini yaxshilab yuborish uchun asosiy vositalardan biri ekanligini ko‘rsatib o‘tamiz.