18-22 YOSHLI KURASHCHILARNING SPORT JAROHATLARI TAHLILI VA ULARNING OLDINI OLISH USULLARI - Raxmonova Fotima Abduvali qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Kurash - bu uning ishtirokchilari uchun ma‘lum xavflarni keltirib chiqaradigan jismoniy og‘ir sport turi. Ushbu tadqiqot 18-22 yoshdagi kurashchilarda sport jarohatlarining ko‘payishi, turlari va sabablarini tahlil qilishga, shuningdek, jarohatlarning oldini olish va boshqarishning samarali strategiyalarini o‘rganishga qaratilgan. Ushbu jarohatlarning mohiyatini tushunish va tegishli ehtiyot choralarini ko‘rish orqali biz yosh kurashchilarning sport faoliyatida rivojlanishi uchun xavfsiz muhit yaratishimiz mumkin.