ДАЪВО МУДДАТИ ТУШУНЧАСИ, АҲАМИЯТИ ВА МАЗМУНИ. - Миров Фарҳоджон Хошимжонович (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотасия: Ушбу мақолада даъво муддати, унинг тушунчаси, аҳамаияти ҳамда мазмун-моҳияти кўриб ўтилади. Шу билан бирга, муаллиф даъво муддатини амалиётда қўллаш ба шартномалар бўйича тартибга солишни, шунингдек, даъво муддатининг келиб чиқиш тарихи, унга бўлган талабларни таҳлил қилади. Мақолада норматив тартибга солишдан ташқари, низоларни судларда ҳал қилиш ҳам кўрсатиб ўтилади. Масалаларнинг қандай ҳал қилинишига мисоллар келтирилиб, таклифлар илгари сурилади.