SMARTFONLAR VA GADJETLARNING INSON ORGANIZMIGA SALBIY TA’SIRI - Abdusalomova Zarifa Rashidovna; Baxramova Marjona Olim qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Hozirgi XXI asr texnika va texnologiyalar davrida insoniyat hayotida smartfonlar, kompyuterlar va gadjetlar muhim o'rin egallamoqda va ular hayot tarzimizni yengillashtirmoqda. Ammo gadjetlar hayotimizning ajralmas qismiga aylanayotganligi sababli ularning inson organizmiga salbiy oqibatlari ham ortib bormoqda. Ulardan ajralib chiqayotgan ultrabinafsha va infraqizil nurlar inson terisiga va ko'zning to'r pardasiga jiddiy zarar yetkazadi. Inson asab tizimiga ham ta'sir ko'rsatib, stress va charqchoqni keltirib chiqaradi.