KOMBINATORIKA MASALALARI. NYUTON BINOMI - Rejabova Gulnoza (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Matematika sohasida kombinatorika ob'ektlarni sanash, tartibga solish va kombinatsiyalash bilan shug'ullanadigan qiziqarli sohadir. Kombinatorikaning qiziqarli qo'llanilishi Nyuton binomi kontekstida paydo bo'ladi, bu yerda ushbu matematik tushunchaning tamoyillari o'ziga xos ifodalarni topadi. Ushbu maqolada kombinatorika masalalari, Nyuton binomi va ularning bog`liqligi ko`rib chiqiladi.