KONTEKSTDAGI TARJIMA - Maxmudov Xudoyshukir Alisherovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Dunyoda bo'lish usuli sifatida ko'rilgan tarjimaga qaramaslik kerak o'z-o'zidan, lekin ijtimoiy tizim sifatida kontekstli bo'lishi kerak. Xiyonat tarjimada qurilgan, chunki u muqarrar ravishda nafaqat til va madaniy, balki ijtimoiy va siyosiy jihatdan yuklangan maishiy sahnalarni tasvirlaydi. Tarjima bir vaqtning o'zida kontekstsizlashtirish va kontekstualizatsiyadir, shuning uchun reproduktiv emas, balki samaralidir.