METAFORANING KUNDALIK HAYOTIMIZDAGI OʻRNI - Rustamova Nargiza G‘ayratovna; Eshimova Sharofat Kenjaboyevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqola ma’noni yetkazish usullaridan biri bo‘lgan metafora hodisasi haqidadir. Biz uning o‘ziga xos xususiyatlarini, ot turkumida kuzatilgan metafora hodisasini va metafora sodir bo‘lganda yaratilgan ma’no va hosila ma’no o‘rtasidagi referental munosabatni ko'rib chiqdik. Shu bilan birga, ular koreys va o‘zbek tillaridagi misollar orqali tahlil qilinib, bir qancha tilshunos olimlarning fikr-mulohazalaridan misollar keltirildi. Metaforani tushunishning analogik tahlillari ham kiritilgan.