4G VA 5G SIMSIZ TARMOQLARINING XUSUSIYATLARI - Jumanova Zuxra Xolbayevna; Yo'ldoshev Anvar Baxtiyor o'g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
4G dan 5G simsiz tarmoqlariga evolyutsiya mobil aloqa texnologiyasida sezilarli yutuq bo'lib, tezlik, sig'im va funksionallikning sezilarli yaxshilanishini ta'minlaydi. 10-100 Mbit / s yuklash tezligi va taxminan 50 millisekundlik kechikishlar bilan tavsiflangan 4G tarmoqlari ma'lumotlarni uzatish va tarmoq unumdorligini oshirish uchun OFDM va MIMO kabi texnologiyalardan foydalanadi. Ular mobil internet va VoIP xizmatlarini o'z ichiga olgan keng tarqalgan ilovalarni qo'llab-quvvatlaydi va keng tarqalgan global qamrovga ega.