KOREYS VA O‘ZBEK TILLARIDA AFFIKSLAR SEMANTIKASI - Baxranova Dilnoza Usmonqulovna; Sayfiddinova Dildora Shovkiddin qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Mazkur maqolada koreys va o‘zbek tillarida affikslar turlari va ular orqali anglashiladigan semantik munosabatlar haqida ma’lumotlar berilib, ikki tilda tipologik tahlillar keltirilgan. Affikslar o‘zi mustaqil ma’noga ega bo‘lmasalarda, ismlar guruhi yoki kesimlar guruhiga qo‘shilib, muayyan bir ma’noga egaligi va ularsiz gaplarni hosil qilolmasligimiz yaqqol namoyon bo‘ladi. Bundan tashqari affikslarning har ikkala tilda o‘xshah va noo‘xshashliklari mavjudligini guvohi bo‘lamiz.