KOREYS VA O‘ZBEK TILLARIDA FONETIKANING QIYOSIY TAHLILI - Xoliqulova Ozoda Asqar qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Mazkur maqolada koreys va o‘zbek tillarida qiyosiy tilshunoslik va uning o‘zbek tillari fonetikasi qiyosiy tahlil qilinadi. Ikki tilda ham sodir bo‘ladigan so‘z tarkibidagi fonetik o‘zgarishlar(assimilyatsiya, dissimilyatsiya, tovush tushishi, ortishi va o‘zgarishi)ining e’tiborini qaratishi lozim bo‘lgan jihatlari yoritilgan. Bundan tashqari tillardagi unli va undoshlar tizimining umumiy va farqli jihatlari xususida ham fikr boradi.