O’ZBEKISTON EKOLOGIYASI - Safarov Azizbek Orziyevich; Sharofiddinov Shahobiddin Sharofiddin ogli; Egamberdiyev E.A.; Sharipova U.I.; Isanova R.R. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqolada O'zbekistondagi ekologik muammolar, uning sabablari va mumkin bo'lgan yechimlari ko'rib chiqiladi. Suv va tuproqning ifloslanishi, yovvoyi tabiatning kamayishi, o'rmonlarning kesilishi va boshqalar kabi asosiy ekologik muammolar tasvirlangan. Shuningdek, davlat va jamiyat tomonidan tabiatni muhofaza qilish bo'yicha ko'rilayotgan chora-tadbirlar, jumladan, biologik xilma-xillikni muhofaza qilish dasturlari, qo'riqxonalar tashkil etish, aholining ekologik xabardorligini oshirish va boshqalar muhokama qilinadi. Xulosa O'zbekistonda barqaror rivojlanish va atrof-muhitni muhofaza qilishga erishish uchun ushbu yo'nalishdagi sa'y-harakatlarni davom ettirish muhimligini ta'kidlaydi.