KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIKNI AHOLI TURMUSH DARAJASINING BELGILASHDAGI AHAMIYaTI - B.N. Muydinov; N.I.Sayidxodjaeva (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Maqola kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni faoliyatini rivojlantirish uchun keng imkoniyatlarni yaratish orqali aholi daromadlarining ortishi natijasida turmush darajasining yaxshilanishi hamda jamiyat farovonligiga ijobiy ta’sirini ochib berishga bag’ishlangan. Maqolada bozor iqtisodiyotini erkinlashtirish sharoitida turli mulk shakllarida daromad tushunchasi va kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni rivojlantirish orqali aholi aromadlarini orttirish yo’llari yoritilgan.