O’RTA MAKTABDA O’QUVCHILARGA SAYYORALARNING FIZIK SHAROITLARI HAQIDAGI BILIMLARNI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Ismoilova Tanzila G’ozi qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Astronomiya fani qadimlardan ma’lum va muhim fan sifatida rivojlanib kelgan o’tmishga nazar soladigan bo’lsak buyuk qomusiy olim va davlat arbobi Mirzo Ulug’bek va u bilan bir qatorda yetakchi olimlar ushbu fan uchun o’z hissasini qo’shganlar qadimdan bizning yurtimiz fallakiyot ilmining o’chog’iga aylanib ulgurgan. Astronomiya fani o’quvchilarning koinot haqidagi bilimlarini yanada chuqurlashtirish uchun keng yo’l ochadi. O’quvchilarda ushbu fanga bo’lgan qiziqishini oshirish uchun darslik bilan bir qatorda qo’shimcha o’quv materiallaridan ham foydalanish ayni muddaodir.