PALLADIYNING KIMYOVIY XOSSALARI - Sh.Sh. Turdiyev; A.R. Boboxonov (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Kon-metallurgiya sanoati dunyo iqtisodiyotida o‘z o‘rniga ega bo‘lgan tarmoqdir. Og‘ir sanoatning eng asosiy turi kon-metallurgiya sanoati bo‘lib, ular ishlab chiqarayotgan mahsulotlarni iqtisodiy salmog‘i, boshqa sanoat turiga qaraganda ancha yuqoridir. Oxirgi 30-40 yil ichida kon-metallurgiya sanoati nihoyatda tez rivojlanishi bilan birga, o‘ziga xos texnogen chiqindilar chiqarib tashlaydigan yirik ishlab chiqarish tarmoqlaridan biriga aylanib bormoqda.